Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Művészettörténet képes leírás - Művészettörténet.tlap.hu
részletek »

Művészettörténet - Művészettörténet.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: muveszettortenet.tlap.hu » Művészettörténet
Keresés
Találatok száma - 8 db
A művészet kutatói

A művészet kutatói

Nehéz a dolga annak, aki manapság arra adja a fejét, hogy művészettörténetet tanul. Jelenleg Magyarországon csak két helyen, az Eötvös Loránd Tudományegyetemen, és a Pázmány Péter Katolikus Egyetemen létezik művészettörténész-képzés, ezeken a helyeken is csak szakirányként a szabad bölcsészeten belül.

Bevezetés a magyarországi művészettörténetbe

Bevezetés a magyarországi művészettörténetbe

Mivel a túrázó országjárása során elsősorban hazánk és a Kárpát-medence műemlékeivel találkozik, művészettörténeti áttekintésünket is erre a területre korlátozzuk. Ezért elsődleges célunk nem az, hogy a nagy európai stíluskorszakokat és emlékeket mutassuk be, hanem a korban és térben hozzánk közelálló, 'mindennapos' egyházi és világi építményeket és műalkotásokat.

Ingyen művészettörténet tételek

Ingyen művészettörténet tételek

Az oldalon található művészettörténet érettségi tételek teljesen ingyenesek, megkötés nélkül lehet letölteni őket. Ha nincs kedved és időd művészettörténet tételeket kidolgozni akkor jó oldalon jársz. Itt van végre egy olyan oldal, ahonnan feltétel nélkül, ingyen tudsz érettségi szóbeli művészettörténet tételeket letölteni.

Művészeti korok áttekintése

Művészeti korok áttekintése

Akár tetszik akár nem, kénytelen vagyok a későbbiek, jobb megértése végett, összefoglalni a művészetekben kialakult korokat. Így remélem, hogy mindenkinek könnyebb lesz majd az eligazodás a művészetek és a korok útvesztőjében

Művészettörténet

Művészettörténet

A művészettörténet a társadalomtudomány egyik ága. Az építészet, a képző- és iparművészet fejlődésével foglalkozik. A fejlődés és a történelmi-társadalmi tények közötti összefüggésekkel, művészettörténeti jelenségek esztétikai értékelésével, az alkotók életrajzával, a művészi szervezetek tanulmányozásával foglalkozik.

Művészettörténet a kezdetektől a napjainkig

Művészettörténet a kezdetektől a napjainkig

A legtöbben azt szeretik látni a képen, amit a valóságban is szeretnek. (...) De ez a vonzódás a szemünknek kedves dolgokhoz könnyen buktatóvá lehet, mert esetleg elutasítunk egy művészi munkát csak azért, mert kevésbé tetszetős. (...) A szépséggel különben is baj van, mert állandóan változik az ízlés, felfogás abban a tekintetben, hogy mi a szép. (...) A szokásokhoz, előítéletekhez való ragaszkodás a legfőbb akadálya annak, hogy a remekművekben gyönyörködni tudjunk. Ha az ismerős témát nem a megszokott előadásban látjuk azt mondjuk, nem jó. (...) A művészetről eleget tudni sohasem fogunk, ha megannyit tanulunk is. Mindig marad felfedezni való. Az igazi mestermű, ahányszor látjuk, mindig más.' E.H.Gombrich

The Web Gallery of Art

The Web Gallery of Art

The Web Gallery of Art is a virtual museum and searchable database of European painting and sculpture of the Romanesque, Gothic, Renaissance, Baroque, Neoclassicism, Romanticism periods (1000-1850), currently containing over 28.400 reproductions. Picture commentaries, artist biographies are available. Guided tours, period music, catalogue, free postcard and other services are provided.

Történelmi városok, műemlékek, művészeti stíluskorszakok

Történelmi városok, műemlékek, művészeti stíluskorszakok

Műemléknek nevezzük hazánk történeti múltjának jellegzetes, pótolhatatlan és kiemelkedő jelentőségű emlékeit, melyek a magyar táj, a magyar emberek, valamint az ország történelmének eseményeihez kapcsolódó emlékek, alkotások. Lehetnek régészeti, történelmi, termeléssel, gazdasági tevékenységgel összefüggő, valamint építészeti, településtörténeti, városképi, néprajzi, kulturális és művészettörténeti (ipar-, szép- és képzőművészeti) alkotások, ill. a technika, a műszaki ismeretek fejlődésre utaló megőrzendő emlékei.

Tuti menü